برنامه درسی
درس: رایتینگ تسک ۲
ورود به سایت

Curriculum

رایتینگ تسک ۲

درس متن

Thesis statement و تمرکز بر form

5
(1)

رایتینگ بسیار شخصی (personal) است و شما حتما باید style و صدای (voice) خودتان را داشته باشید و در عین حال به قراردادهای رایج (normal conventions) برای formal essay writing وفادار بمانید. اما چنین قراردادهایی (Conventions) بین کشورهای مختلف انگلیسی زبان خیلی تنوع دارد.

بنابراین، رویکرد (approach) امریکایی و کانادایی با رویکرد انگلستان، استرالیا و نیوزیلند تفاوت می کند. از آنجایی که IELTS یک آزمون بین المللی (International) است، تمام این رویکردهای (approaches) متفاوت قابل قبول اند. این ایده کمک می کند بسیاری از سوالهایی که از مدرسان دوره آیلتس میپرسید را خودتان پاسخ دهید. مانند: کجا باید نظر (opinion) خودم یا “thesis statement” خودم را بنویسم.

ما حتی الامکان از به کار بردن اصطلاحاتی مانند “thesis statement” در هنگام درس دادن خودداری می کنیم، فقط و فقط برای این که هیچ کمکی به یاد گرفتن زبان آموز نمی کند. این نوع زبان ممکن است بیشتر به گیجی و سردرگمی بینجامد مگر این که درک مشترکی میان اکثریت افراد در مورد معنای امثال این اصطلاحات وجود داشته باشد، اما از آنجایی که خیلی ها در مورد thesis statement از ما سوال می کنند، به نظرمان رسید باید معنای آن را برایتان شفاف بیان کنیم.

Thesis statement چیست؟

چگونه باید به کار برده شود؟ و کجا باید سر و کله اش پیدا شود؟

تعریف Thesis statement در آمریکا و انگلیس متفاوت است، بین موسسه های آکادمیک متفاوت است و حتی بین آدمهای آکادمیک در داخل موسسه ها نیز متفاوت است. وقتی نظر کاندیداهای IELTS را در این مورد بپرسید، ظاهرا اکثر افراد از thesis statement تلقی خیلی محدودی دارند: جمله ای که نظر (opinion) شما را مطرح می کند. راستش را بخواهید، معنی این اصطلاح خیلی فراگیرتر (broader) از این جمله است.

thesis statement جمله ای است که می تواند برای انجام هر یک از این کارها استفاده شود:

  • بیان (state) اصلی شما (به عبارت دیگر، ایده ای که شما باید در پاراگراف های body خودتان، آن را ثابت کنید (prove) یا خواننده را به پذیرش آن ترغیب کنید (persuade).
  • کمک به کنترل کردن ایده ها در چهار چوب essay شما.
  • منعکس کردن (reflect) نظر (opinion) یا قضاوت (judgment) خودتان.

ایده‌های کلیدی:

یک thesis statement می تواند در موارد ذیل به کار رود:

  • بیان ایده اصلی (main idea) یک قطعه نوشتاری (a piece of writing)
  • کمک به کنترل کردن ایده های موجود در رایتینگ شما
  • منعکس کردن (reflect) یک نظر (opinion) یا قضاوت (judgment)

قراردادهای (conventions) مربوط به محل نوشتن thesis statement از کشوری به کشوری دیگر تفاوت می کند.

برای روشن تر کردن این مطلب، thesis statement ما در متن حاضر می تواند چنین جمله ای باشد:

“IELTS test materials that do not accurately reflect the test can interfere with test preparation, and can limit a student’s chance of success in the test.”

این قضاوتی است که پس از فکر و تامل (deliberation) دقیق به آن رسیده ایم، این جمله همچنین یک controlling idea است که در سراسر فصل های نوشته حاضر وجود دارد و براساس دانش (knowledge) ما از این آزمون و تجربه شخصی از سر و کله زدن با پرسش های اشخاص در شبکه های اجتماعی بدست آمده است. این یک argument است که در تمام فصل های این دوره مطرح کرده و سعی کرده ایم ثابت کنیم.

یک thesis statement باید چنین کارکردی (function) داشته باشد. شاید بد نباشد thesis statement خودتان را به عنوان چیزی مشابه overview statement در Task 1 در نظر بگیرید – یعنی گزاره ای که یک دید کلی (overview) از استدلال و موضع argument and position شما، به دست می دهد.

اگر در حال نوشتن یک پایان نامه (dissertation) به عنوان بخشی از کورس دانشگاهی خود باشید، مدرسان شما توصیه هایی (advice) در مورد چگونگی و جای مناسب نوشتن thesis statement برایتان خواهند داشت. در آمریکا قرارداد (convention) این است که این گزاره را در مقدمه (introduction) بنویسید، در حالی که بعضی از مدرسان در انگلستان ترجیح می دهند این گزاره را در انتها ببینند تا نشان داده شود این یک قضاوت انجام گرفته بعد از یک بررسی و آزمون دقیق (careful examination) است. همان طور که می بینید، هیچ استاندارد واحد بین المللی برای این امر وجود ندارد و به سبک (style) و سلیقه (preference) مربوط می شود.

معلم IELTS شما ممکن است از یک سبک (style) خاص پیروی کند که هیچ اشکالی هم ندارد، خیلی هم خوب است. چه این سبک، بیان کردن thesis شما در introduction باشد چه در conclusion و چه در هر دوتای آنها. تا آنجایی که به Task response مربوط می شود، تنها مساله مهم این است که شما یک argument را ابداع کنید، گسترش دهید (develop) و به یک conclusion روشن و بی ابهام (clear) برسید و موضعتان را در سراسر essay خودتان مشخص کنید – یک thesis statement به تنهایی از پس این همه کار بر نمی آید.

وقتی نوبت به فرم essay شما می رسد، قراردادهایی (convention) که در تمام کشورهای انگلیسی زبان به کار می رود عبارتند از:

  • با یک introduction شروع کنید که به اختصار تاپیک را معرفی می کند.
  • 2 یا 3 پاراگراف body بنویسید که نکات اصلی (main points) را مطرح کنند (present) و توضیح دهند (explain).
  • رایتینگ را با یک conclusion ختم کنید که نکات اصلی (main points) را خلاصه کرده و موضع شما را نیز مشخص کند.

باید یادآور شویم که تعداد پاراگراف های مورد نیاز را نمی توان پیش بینی کرد. این عدد فقط به یک چیز بستگی دارد، آنهم به ایده های شما در پاسخ به پرسشی که در روز امتحان برایتان طرح کرده اند.

ایده‌های کلیدی:

استراکچر هر essay باید متشکل باشد از :

  • یک مقدمه که به اختصار، تاپیک را معرفی می کند.
  • 2 یا 3 پاراگراف body که ایده های اصلی (main ideas) شما را مطرح کنند (present) و توضیح دهند (explain).
  • یک conclusion که نکته های اصلی شما را خلاصه کند (Summarise) و موضع (position) شما را مشخص (clear) کند.

نکته: تعداد پاراگراف های مورد نیاز به ایده های شما در روز آزمون بستگی دارد.

کسانی که از guideline های سخت گیرانه پیروی می کنند. مثلا چند ایده، مثال یا جمله باید در هر پاراگراف باشد، یا اینکه کجا باید thesis statements خودتان را بنویسید، معمولا تا حد زیادی در مورد مکانیک (mechanics) رایتینگ فکر می کنند. آنها به کمیت ها (quantities) فکر می کنند نه انتقال ایده ها.

درنتیجه، تقریبا در تمام موارد، نظر (opinion) یا thesis statements هایی که در introduction می بینیم منعکس کننده argument ها و ایده هایی نیستند که در پاراگرافهای body به چشم می خورند و در بیشتر مواقع “thesis statements” خلاف آن چیزی را مطرح می کند (presents the opposite) که پاراگراف های body ادعا می کنند (argue) و بعدا conclusion به صراحت بیان می کند (state).

* در واقع این اشکال رایج در بند 6 (band 6) است *

“often present a relevant position although the conclusions may become unclear+6”  

بنابراین، این گزاره ها (statements) فرم یک “thesis statements” را به خود می گیرند ولی کارکرد (function) آن را از خود نشان نمی دهند. در آیلتس آنچه می نویسید خیلی مهم تر از تعداد جمله ها یا واژه هایی است که در یک پاراگراف می آورید. این نکته که Task Response در جدول Band descriptor اول می آید، باید این اهمیت را برایتان به وضوح معلوم کرده باشد.

ایده کلیدی:

در آزمون IELTS، محتوای چیزی که می نویسید به مراتب مهم تر است از تعداد جمله ها یا واژه هایی که در یک پاراگراف می آورید.

باز هم تاکید می کنیم، ما کاندیداهایی می بینیم که توجه چندانی به محتوای آنچه دارند می نویسند نداشته و هدف عمده (main aim) آنها صرفا تمام کردن Task است. مشکل دیگری که وجود دارد این است که خیلی ها تمرکزشان را برای راضی کردن یا تاثیر مثبت گذاشتن بر ممتحن (examiner) می گذارند. یک کاندیدا اخیرا 4 تا thesis statements برای ما ارسال کرد و پرسید: ممتحن (examiner) از کدام یک بیشتر خوشش می آید؟ این کاندیدا در ادامه به اطلاع ما رساند که این گزاره ها (statements) براساس توصیه های ناسازگار (conflicting) ارائه شده در یک وب سایت بسیار مشهور IELTS نوشته شده بودند.

تذکر: اگر واقعا فکر می کنید شهرت یک منبع، شاخص بسیار مهمی در قابل اطمینان (reliable) بودن اطلاعات IELTS است، پس جدا توصیه می کنیم در دیدگاه خود تجدید نظرکنید.


thesis statement های مبتنی بر توصیه های پرطرفدار آیلتس (popular IELTS advice)

1. I agree with this view due to the reasons that online learning is inexpensive and can be more convenient than the classroom-based learning.

2. I agree with the view that online learning should be encouraged for two reasons.

3. Two problems have arisen as a result of this; first, it has contributed to the destruction of the natural habitats and has impacted the air quality. However, there are some solutions to counter such issues.

4. There are two major problems related to this; however, there are solutions to tackle them.

آیا می توانید اشکالات زبانی بخش های قرمز رنگ را رفع کنید؟ از یک مدرس IELTS معتبر و با تجربه و یا انگلیسی زبان کمک بگیرید.

 

به این صفحه چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.

خوشحالیم که این صفحه را مفید دانستید...

در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟