افراد اغلب توصیه اساتید آیلتس ما در مورد نوشتن یک طرح یا پلان (plan) را نادیده میگیرند و در بند 6.5 درجا میزنند. اگر نیاز به گرفتن بند 7 یا بالاتر دارید، نمیتوانید بدون یک طرح یا پلان مشخص (clear plan) از پس نوشتن یک متن در حد بند 7 به بالا بر آیید. رایج ترین بهانهای که برای در رفتن از نوشتن پلان می شنویم این است: وقت ندارم پلان آماده کنم.
برای کمک به شما در چنین مواردی با استفاده از پرسش essay که در روز امتحان به شما میدهند، متد طراحی ذیل را ابداع کرده ایم. در زیر خواهید دید این quick method of planning چگونه کار می کند:
حسن این روش پلانینگ این است که شما را وادار میکند تمام بخشهای سوال (every part of the question) را به شیوه ای منطقی و متعادل (logical and balanced) تحت پوشش قرار دهید (cover) و تضمین میکند که شما حتما Task را کامل کنید.
هر بار که یکی از زبان آموزانمان با ما تماس میگیرد و اعلام میکند “بالاخره بند 7.5 گرفتم”. از او میپرسیم کدام توصیه یا توصیه ها برایش از همه سودمندتر بودند. کاندیدایی در استرالیا که آنقدر پیشرفت کرد تا بتواند در رایتینگ بند 8 بگیرد، گفت که این توصیه در مورد برنامه ریزی سریع در روز امتحان از تمام توصیه های دیگر خیلی خیلی مفیدتر بوده است.
برای عملی تمرین کردن (practice) بعضی از essay های قدیمیتان را مرور کنید. فقط با نگاه کردن به جوابتان سعی کنید پلانی برای ایده اصلی خودتان ایجاد کنید.
حالا به پرسش نگاه کنید و با استفاده از متدی که در بالا به شما معرفی کردیم، پلان جدیدی بنویسید. برای گرفتن یک score خوب در coherence و cohesion، ایده های شما باید به صورت منطقی در قالب پاراگرافهایی واضح و بدون ابهام ساماندهی (organised) شده باشند. پاراگراف هایتان را به عنوان نقشه ای (map) ببینید که خواننده برای دنبال کردن argument شما از آن استفاده میکند. Essay هایتان را آنقدر بازنویسی (re-write) کنید تا از Task Response و نیز coherence و cohesion خودتان رضایت داشته باشید.