یکی دیگر از روشهای گسترش دامنه گرامر و استفاده فعالانه از آن، گستردهتر کردن دامنه و تنوع چیزهایی است که میخوانید. وقتی پای زبان آموزی به میان میآید، یافتن راهی برای لذت بردن از آن زبان، واقعا نعمت بزرگی است. حس کنجکاوی خودتان درباره زبان را تقویت کنید و در صورت امکان سعی کنید با تمام وجود به آن علاقه مند شوید. اینکار به شما کمک میکند تمام مقالات یا کتابهای well-written درباره موضوعی که از آن لذت می برید را بخوانید. برای مثال، اگر از ورزش لذت میبرید پس به دنبال کتابهای well-written در مورد این تاپیک بگردید.
وقتی یک مقاله جالب پیدا میکنید، آن را برای توجه کردن به زبانش دوباره بخوانید. از خودتان بپرسید:
جملاتی که میپسندید را گردآوری کرده و از آنها به عنوان الگوهای خوب استفاده کنید. البته مقصودمان این نیست که شما باید کل آن جمله ها را یاد بگیرید تا در essay هایتان استفاده کنید. منظور اینست که استراکچر را مطالعه و سپس آن را مناسب خودتان آداپته کنید (adopt) تا تبدیل به یک بخش طبیعی از زبان خودتان شود.
اخیرا به مقالهای (article) درباره خانمی که بعد از بسته شدن یک شرکت خشکشویی لباس عروسیاش را گم کرده بود، برخوردیم. این خانم بعد از جستجو کردن آنلاین (searching online)، سرانجام توانسته بود بفهمد لباسش کجاست. جملات زیر در مقاله خیلی زیبا اهمیت این کشف را به خواننده انتقال می دهد:
“The emotional significance of the dress far outweighed its monetary value.”
به جای یادگرفتن و کپی کردن کل این جمله، باید به استراکچر بنیادی (basic structure) نگاه کرده و سعی کنید آن را یاد بگیرید، سپس کاربرد آن را تمرین کنید. از جمله بالا میتوانید استراکچر زیر را یاد بگیرید:
” The … of … far outweighs its …”
حالا میتوانید به صورت هدفمند و با نوشتن واریاسیون های (صورت های متنوع) خودتان، تمرینات عملی انجام دهید. وقتی بتوانید با اعتماد به نفس و بدون خطا این کار را انجام دهید، دیگر یک جمله یاد گرفته شده نخواهد بود بلکه یک ساختار است که جزئی از زبان شما محسوب میشود. در پایان خواهید توانست جملاتی مانند اینها بنویسید:
The advantages of recycling far outweigh any inconvenience the process may cause.
The advantages of raising taxes will far outweigh any savings the government may make.