انواع نتیجه گیری (conclusion) در رایتینگ آیلتس
اگر شما هم به عنوان داوطلب آیلتس دغدغه کسب نمره بالای 7 در رایتینگ آیلتس را دارید، حتما پیشنهاد میکنیم در این پست با ما همراه باشید. در این پست قصد داریم شما را با انواع نتیجه گیری (conclusion) در رایتینگ آیلتس آشنا کنیم.
یک نتیجه (گیری) یا چند نتیجه (گیری)؟
یک مقاله (انشا) متشکل است از یک مقدمه که در پی آن چندین پاراگراف بادی (body paragraph) و یک پاراگراف نتیجه (گیری) می آید. این نوع نتیجه گیری (conclusion) خلاصهای از کل آرگیومنت و موضعگیری (Position) شما بوده و مقاله شما را به نتیجه میرساند (concludes) یا پایان میدهد (finishes) منتها بادی نوشته شما باید نوع متفاوتی از نتیجه گیری را شامل شود.
آرگیومنت طبق تعریف عبارت است از یک دلیل (یا مجموعه ای از دلایل) که برای پشتیبانی از یک ایده یا موضع گیری ارائه میشود. این تعریف کمک میکند تا این نکته نسبتا پیچیده را درک کنید: مقاله شما باید یک آرگیومنت کلی را ارائه دهد که خود از چندین آرگیومنت کوتاه تر تشکیل شده است.
هریک از این آرگیومنتهای کوتاه تر باید به شیوهای واضح، بیان (explained)، ساماندهی (organized) و به هم مرتبط (linked together ) شوند تا یک آرگیومنت کلی را پدید آورند. این آرگیومنت ها، ایدههای اصلی (main ideas) در مقاله شما را شکل میدهند و حتی اگر یکی از آنها واضح نباشد آنگاه نخواهید توانست یک پیشرفت (progression) واضح یا موضع مشخص در سرتاسر مقاله تان ارائه دهید.
آرگیومنتهای کوتاه تر یا همان ایدههای اصلی که پاراگراف های بادی مقاله شما را تشکیل میدهند باید متشکل از یک نتیجه گیری بوده و دلیلی برای باورپذیر بودن آن نتیجه نیز باشند. این همان نوع نتیجه گیری (conclusion) است که در معیار Task response به آن اشاره میشود: The conclusions may be unclear-band=TR 6
این نتیجه گیریها اغلب اولین و آخرین جملههای یک پاراگراف هستند، اما باید حواستان باشد هربار که ایده ای را مطرح میکنید یا دیدگاه خودتان را بیان میکنید، همین نوع نتیجه (گیری) را ارائه دهید. در ادامه بررسی خواهیم کرد که آرگیومنت و نتیجه (گیری) (conclusion) چه کارکردی دارند.
ایده کلیدی
یک آرگیومنت عبارت است از یک گزاره (statement) که به عنوان شاهدی بر درستی یک گزاره دیگر یعنی نتیجه (conclusion) ارایه میشود.
آرگیومنت یک جمله ای
ایدههای اصلی شما عموما در چندین جمله در قالب یک پاراگراف بیان میشوند، برای اینکه این مبحث برایتان روشنتر شود به آرگیومنت یک جمله ای ذکر شده در زیر توجه کنید:
Fruit contains vitamin C, which helps keep us healthy, so the government should encourage everyone to eat more fruit.
برای آنکه نشان دهیم جمله بالا یک آرگیومنت است، آن را به یک نتیجهگیری (conclusion) و دلایلی که برای باورپذیر کردن آن ارائه شدهاند، تقسیم کردیم:
Conclusion: The government should encourage everyone to eat more fruit.
Reason 1) fruit contains vitamin C
Reason 2) vitamin C helps to keep us healthy
چند تذکر
(1) نتیجهگیری لزوما همیشه بعد از دلایل نمی آید. یعنی میتوان مثال ذکر شده در بالا را اینگونه هم نوشت:
The government should encourage everyone to eat more fruit because it contains vitamin C, which is good for health.
حتی با وجود اینکه ترتیب عوض شده است، نتیجه تغییری نکرده است:
The government should encourage everyone to eat more fruit.
(2) به هر یک از دلایل موجود در آرگیومنت، یک مقدمه (premise) میگویند که به معنای ادعایی است که نویسنده مطرح میکند و از خواننده میخواهد که این ادعاها را بپذیرد.
(that fruit contains vitamin C, and vitamin C helps keep healthy) درست بوده و دلایل معقولی هستند که میتوان از آنها نتیجه گرفت که the government should encourage everyone to eat more fruit. هنگام نوشتن حتما باید مطمئن باشید که ادعاهایتان درست (یا دست کم باور پذیر) هستند و نشان دهنده نتیجه گیریهای معقول شما میباشند.
(3) هر بار که آرگیومنتی مانند مثال بالا میسازید در واقع دارید موضعگیری میکنید. این نکته به این معناست که برای روشن کردن موضع خودتان ناچار نیستید از عباراتی مانند I believe – I think – In my view استفاده کنید. واضح بودن یا نبودن موضع شما به زبانی که به کار میبرید و دلایلی که برای پشتیبانی از آن ارایه میدهید، بستگی دارد. مهمتر اینکه صرف نوشتن عبارتی مانند In my view در آغاز و پایان مقاله تان یا در دل پاراگراف های بادی برای روشن کردن موضع شما در سراسر مقاله کفایت نمیکند. این کار تنها به وسیله زبان و استدلالی که در آرگیومنت خود می آورید امکان پذیر است.
اندیشه کلیدی
وقتی آرگیومنت یا ادعایی مطرح میکنید، در واقع در حال موضعگیری هستید. واضح بودن یا نبودن موضع شما به زبانی که به کار میبرید و دلایلی که برای پشتیبانی از آن ارایه میدهید، بستگی دارد. نوشتن عبارتی مانند In my view در آغاز و پایان مقاله تان و در دل پاراگراف های بادی برای روشن کردن موضع شما در سراسر مقاله کفایت نمیکند، تنها زبان و استدلالی که در آرگیومنت خودتان می آورید میتواند از پس این کار برآید.
دقت کنید که این آرگیومنت به سوالات تسک 2 رایتینگ شبیه است:
The government should encourage everyone to eat more fruit because fruit contains vitamin C, which is good for health. To what extent do you agree or disagree?
و نشانه آن است که هر سوال تسک 2 یک آرگیومنت یا ادعا مطرح میکند که شما باید به آن با آرگیومنت خودتان پاسخ دهید.
در این پست به صورت کاملا تخصصی نکاتی را که لازم بود برای افزایش نمره رایتینگ تسک 2 بدانید با قید مثال و تمرین ذکر کردیم. برای پیدا کردن دلیل کم شدن نمره رایتینگ تان حتما درس نتیجه گیری شتاب زده را نیز مطالعه کنید.
این پست را با دوستانتان به اشتراک بگذارید.