جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

دوره های در حال برگزاری

دوره رایگانی برای کسانی که به دنبال کسب نمره بالای هفت در آزمون آیلتس هستند، راه اندازی کرده‌ ایم. با کلیک روی لینک، دروس اضافه شده به این دوره را مطالعه کنید.

قسمت پنجم آموزش رایگان رایتینگ آکادمیک آیلتس

استفاده از داده ها در رایتینگ تسک 1 آکادمیک

مقدمه 

در قسمت پنجم آموزش رایگان رایتینگ خواهید آموخت در هر مدل از رایتینگ تسک یک ، داده هایی وجود دارد که باید به آنها توجه کافی داشته باشید. در اکثریت قاطع مدلها (به استثنای نقشه ها، جانشانی ها (layouts) و نمودارهای فرایند) اصطلاح داده ها بر ارقام و اعداد دلالت دارد. زبان آموزان آیلتس، برای آن که اطلاعات برگرفته از این داده ها را به شیوه ای موثر گزارش دهند و خلاصه کنند، باید حتما دریابند قرار است در پاسخ هایشان چگونه از آن داده ها استفاده کنند.

حال بیایید از میان پاسخهای گوناگون که به یک رایتینگ یکسان داده شده است؛ دو پاسخ نمونه را بررسی کنیم.

حال دو پاسخ ذیل که دو داوطلب مختلف نوشته اند را بخوانید و آنها را از لحاظ چگونگی ارجاع دادن به داده ها و اعداد برگرفته از گراف تحلیل کنید.

تذکر : می توانید با بهره گیری از این نوع فعالیت اهمیت کاربرد مناسب ( و بجای ) داده ها را برای زبان آموزان مشخص کنید.

نمونه 1 :

In 1980 Spain had 2.2 children in the family and USA and 1.8 and Germany had just under 1.6 children. In 1985 USA was the same, Spain dropped to 1.6 and Germany had 1.4 children. In 1990 USA went up to over 2 children per family while Germany remained stable and Spain dropped again to reach the same level as Germany at 1.4 children per family. In 1995 USA dropped back to 2 children and Spain and Germany dropped as well to around 1.2 children. Finally in 2000, USA rose slightly above 2 and Germany and Spain remained under 1.4 children per family.

نمونه 2 :

In 1980 all three countries had around 2 children. Then in the next 20 years the numbers went up and down for the three countries. Spain had the most children in a family but this number dropped rapidly reaching a bottom in 2000. Another country that also reduced in number was Germany. It started under Spain but finished above Spain in 2000. USA on the other hand had increasing numbers though not all the time over the period. All in all, numbers of children in families fluctuated over this time.

تحلیل شما :

  1. آیا یکی از پاسخها ، داده ها را موثرتر از پاسخ دیگر به کار می گیرد؟ اگر بله، چرا؟ اگر نه، چرا؟
  2. به توصیفگرهای عمومی نمره ( band descriptors ) برای نمره های 5 تا 7 در Task Achievement بنگرید و تشخیص دهید چگونه به این دو پاسخ نمره خواهید داد.

نمره 7

  • تمام شرایط لازم (یعنی خواسته های) رایتینگ را در بر می گیرد.
  • رایتینگ آکادمیک دید ( یا تصویر ) کلی واضحی از روندها ، تفاوتها یا مراحل به دست میدهد.
  • رایتینگ جنرال هدفی مشخص ارایه میدهد و لحنی یکدست و مناسب دارد.
  • به وضوح ویژگی های اصلی و نکته های مهم فهرست شده ( bullet points ) را ارایه می دهد و آنها را برجسته می سازد اما میتوان آن را کاملتر بسط داد.

نمره 6

  • به الزامات موضوع ( task requirements ) می پردازد.
  • رایتینگ آکادمیک با گزینش مناسب اطلاعات یک دید کلی از کار به دست می دهد.
  • رایتینگ جنرال هدفی ارایه می دهد که روی هم رفته واضح است، ممکن است در مواردی لحن یکدست نباشد.
  • ویژگی های کلیدی و نکات مهم فهرست شده ( bullet points ) را ارایه می دهد و در حد کفایت مشخص (یا برجسته) می سازد، اما جزئیات ممکن است بی ربط ، نامناسب یا نادقیق باشند.

نمره 5

  • معمولا به موضوع می پردازد؛ در مواردی ممکن است قالب ( فرمت ) نامناسب باشد.
  • رایتینگ آکادمیک جزئیات را بدون دید کلی مشخصی ماشین وار بازگو میکند. ممکن است هیچ داده ای در تایید توصیفات ارایه شده یافت نشود.
  • رایتینگ جنرال ممکن است هدفی برای نامه ارایه دهد که در مواردی واضح نباشد؛ لحن ممکن است متغیر و گاهی نامناسب باشد.
  • ویژگی های کلیدی و نکات مهم فهرست شده ( bullet points ) را ارایه می دهد اما به اندازه کافی به آن نمی پردازد؛ ممکن است به تمرکز بر جزئیات گرایش داشته باشد.

نظرات اگزمینر در مورد پاسخ های نمونه :

هر دو پاسخ ، به دلیل شیوه استفاده هریک از آنها از داده ها ، نمره ای بالاتر از 5 برای Task Achievement دریافت نمی کنند.

نمونه 1 – پاسخ مربوطه اعداد و ارقام بسیاری ارایه می دهد اما به هیچ وجه توصیفی عمومی (یا کلی) از موارد مقایسه اصلی (The main comparisons) به دست نمی دهد، به عبارت دیگر ویژگی های اصلی را مشخص یا برجسته نمی سازد. در عوض ماشین وار جزئیات اعداد و ارقام مربوط به کشورها و سالهای گوناگون را ارایه می کند. اگر خوانندگان بخواهند تصویر جامع (یا تصویر کلی) را درک کنند، خودشان باید دست به کار تجزیه و تحلیل اطلاعات موجود در پاسخ شوند.

نمونه 2 – در مقایسه با پاسخ بالا ، نویسنده از آن سوی دیگر بام افتاده است! به عبارت دیگر اشتباه او در این است که پاسخ او حاوی یک تحلیل عمومی (یا کلی) موثر است و تفاوتها و روندهای کلیدی را مشخص (یا برجسته) می سازد. اما نویسنده برای پشتیبانی از این تحلیل هیچ داده ای ذکر نمی کند. از آن جایی که عدد و رقمی در کار نیست، خواننده هیچ نقطه مرجعی برای ربط دادن این تفسیرهای کلی نویسنده به آنها ندارد. این نقص سبب می شود پاسخ صرفا تا حدی موثر باشد.

نمره 5

  • معمولا به موضوع می پردازد؛ در مواردی ممکن است قالب ( فرمت ) نامناسب باشد.
  • رایتینگ آکادمیک جزئیات را بدون دید کلی مشخصی ماشین وار بازگو میکند. ممکن است هیچ داده ای در تایید توصیفات ارایه شده یافت نشود.
  • رایتینگ جنرال ممکن است هدفی برای نامه ارایه دهد که در مواردی واضح نباشد؛ لحن ممکن است متغیر و گاهی نامناسب باشد.
  • ویژگی های کلیدی و نکات مهم فهرست شده ( bullet points ) را ارایه می دهد اما به اندازه کافی به آن نمی پردازد؛ ممکن است به تمرکز بر جزئیات گرایش داشته باشد.

کاربرد داده ها – نکاتی برای زبان آموزان

همان گونه که پیشتر بحث کردیم، داوطلبان آزمون در وهله نخست، حتما باید ویژگی های کلیدی در prompt را شناسایی کنند. وقتی از پس این کار برآمده باشند، می توانند ویژگی های کلیدی را به صورت یک دنباله (یا توالی) شکل دهند و برای هر ویژگی داده های پشتیبان آن (ویژگی) را تشخیص دهند.

ویژگی کلیدی 1 ←  داده های اصلی :

ویژگی کلیدی 2 ← داده های اصلی :

این کار میتواند به زبان آموزان کمک کند که حتما به هر دو حوزه اشاره کنند – تحلیل عمومی (یا کلی) ، مثال آوردن و برجسته کردن با استفاده از اعداد و ارقام.

نکته مهمی که نباید از یاد ببریم این است که هدف از رایتینگ تسک یک آکادمیک این نیست که برای خواننده اطلاعاتی فراهم کنیم که با کمک آن بتواند گراف یا نمودار مربوطه را از لحاظ دیداری دوباره بازسازی کند، بلکه تقویت و باز پخش اطلاعات مهم موجود در موضوع است. بنابراین بعید است تمام اعداد و ارقام به یک اندازه مهم باشند، به ویژه اگر یادآور حاوی عددها و رقم های بسیار باشد.

قسمت پنجم آموزش رایگان رایتینگ با ارایه پاسخ رایتینگ زبان آموزان و تحلیل پاسخ آنها تلاش کرد در ادامه قسمت های گذشته آموزش رایگان در اسکیل رایتینگ بتواند آموزش را برای زبان آموزان و مدرسین آیلتس ملموس تر کند.

مدرس دوره : دکتر امیر اشراق
امیدواریم قسمت پنجم آموزش رایگان رایتینگ برای کاربران آیلتسی مفید واقع شده باشد. منتظر بخش های بعدی آموزش رایتینگ باشید.

دوره های رایگان

جدیدترین دوره های رایگان آیلتس در پلتفرم جدید وب سایت در دسترس است. میتوانید آموزش رایگان رایتینگ تسک ۱ و رایتینگ تسک ۲ را در آنجا دنبال کنید.

به این صفحه چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.

خوشحالیم که این صفحه را مفید دانستید...

در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟