- اگر سوالی را نفهمیدم، باید چه کنم؟
- اگر جوابی به ذهنم نرسید، چه کاری باید انجام دهم؟
- اگر جوابی برای موضوع سوال داشتم، چگونه پاسخ هایم را توضیح داده و آنها را بسط و گسترش دهم.
پاسخگویی به پارت سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس
همانطور که در ابتدای آموزش این مهارت درباره نحوه برگزاری آزمون اسپیکینگ آیلتس و انتظارات اگزمینر صحبت کردیم، این بار با آموزش تکنیک های پاسخگویی به پارت سوم آزمون اسپیکینگ آیلتس، قصد داریم شما را تا آخرین مرحله از آزمون همراهی کنیم.
اگر سوالی را نفهمیدم، باید چه کنم؟
این یک آزمون خیلی آکادمیک و تخصصی نیست پس سوالات به گونه ای طراحی شده اند که هرکسی بتواند به آنها پاسخ دهد. اگر نمونه سوالات آیلتس را مرور کنید احتمالا تعجب خواهید کرد که سوالات چقدر آسان هستند و جواب دادن به آنها نیاز به دانش تخصصی ندارد. حتی لازم نیست ممتحن با نظر شما موافقت کند و درستی جواب شما را تایید کند بلکه آنها فقط می خواهند ایده ها و نظراتتان را بشنوند.
البته گاهی اوقات ممکن است شما کاملا متوجه نشده و سوال را خوب نشنیده باشید. در این صورت به سادگی می توانید از ممتحن بخواهید که سوال را تکرار کند.
این یک مصاحبه اسپیکینگ است نه یک آزمون listening پس ممتحن هم می خواهد شما بهترین جواب ممکن را بدهید. بنابراین نترسید و اگر سوالی دارید یا حتی اگر کلمه یا اصطلاحی را متوجه نشدید، بپرسید! تا خودتان سوال نکنید آنها سوال یا کلمه ای را برای شما توضیح نداده و راهنمایی نخواهند کرد.
آیا باید تمام سوالات را پاسخ دهم؟
بله! تلاش کنید تا به همه سوالات پاسخ دهید، در غیر این صورت نمره از دست خواهید داد. اما اگر به سوالی برخوردید که واقعا با آن در چالش بودید و جوابی برای آن نداشتید! میتوانید بگویید:
‘I don’t know a lot about this topic,
but if I had to guess
I would say…..
بعید به نظر می رسد که مجبور باشید از این عبارت استفاده کنید و فقط در صورتیکه واقعا ایده ای ندارید باید آن را بکار ببرید.
اگر برای سوالی نیاز به زمان داشتم تا فکر کنم، چه باید کنم؟
آزمونگران انتظار ندارند که شما فوری پاسخ دهید چون شما ربات نیستید!! استفاده کردن از کلمات و عبارات خاص برای اینکه به خودتان فرصت تفکر بدهید کاملا طبیعی است. اما یادتان باشد در پاسخ دادن نباید بیش از اندازه مکث و تعلل کنید. عبارت هایی که می توانید در این موارد از آنها استفاده کنید:
That’s a difficult question, let me think for a second.
That’s a very interesting question, let me think.
It’s very difficult to know exactly, but I think / but I believe /perhaps ….
It’s difficult to say, I think ….
I don’t really know for sure, but I would say….
مهمترین نکته این است که بیش از حد از این عبارات استفاده نکنید! بعضی از داوطلبان در پاسخ به هر سوالی این جملات را بکار میبرند!! یادتان باشد فقط در صورتی که به سوالات بسیار دشوار برخوردید، از این عبارات استفاده کنید.
چگونه پاسخ هایم را بسط و گسترش دهم؟
ممتحن در این پارت از آزمون، نظرات شما درباره یک مسئله را می پرسد. مزایا، معایب، مشکلات، راه حل ها، چگونگی تغییرات آن مسئله از گذشته تاکنون و چگونگی تغییر آن در آینده، ممکن است از شما سوال شود. شما باید تمرین کنید و نظر خود را در مورد مسائل معمول روزمره مانند بهداشت، اقتصاد، آموزش، محیط زیست و .. بیان کنید.
توضیحاتتان نباید خیلی کوتاه یا خیلی طولانی باشد! اگر خیلی کوتاه باشد یعنی شما نتوانسته اید پاسخ خود را به درستی بسط دهید. اگر هم خیلی طولانی باشد، ممکن است دچار اشتباه شده و یا از موضوع خارج شوید.
تکنیک هایی که منجر به طولانی تر شدن پاسخ هایتان می شود:
تکنیک اول: Paraphrase Question
یک روش خوب برای گسترش پاسخ این است که با یک عبارت از سوال آزمونگر پاسختان را آغاز کنید. در این روش شما جمله را با کلمات مترادف تکرار می کنید. این تکنیک بسیار موثر است و باعث می شود ذهن شما بر روی پاسخ دادن به سوال متمرکز شود.
Examiner: What can people do to try and reduce water pollution?
Student: So, what can individuals do to ensure water is kept clean? I think ….
Examiner: How can events like the Olympics improve international relations?
Student: Hmmmm, how can sport bring people from different countries closer together? I believe …
تکنیک دوم: Explain why
بسیاری از داوطلبان سوالات را پاسخ می دهند اما در مورد احساساتشان نسبت به موضوع مورد نظر حرفی نمی زنند و نمی گویند چرا چنین احساسی دارند. آنها علت این موضوع را ترس از آزمونگر بیان کرده و یا تصور می کنند که او علت نظرشان را میداند.
پس فرض کنید که آزمونگر هیچ اطلاعی در مورد موضوع ندارد. وانمود کنید که با کودکی صحبت می کنید که چیزی از موضوع نمی داند، اینکار به شما کمک می کند تا احساس خود را کامل و جامع توضیح دهید.
Examiner: What can people do to reduce water pollution?
Student: I believe the best way to keep water clean is to curb water use at home. (Why?) The vast majority of water is used in the home, (why?), for cooking, cleaning and washing, (why?) therefore by reducing the amount of water we use, (why?) the government can conserve the water supply and keep it clean.
با پرسیدن “why” سعی داریم به شما بگوییم که به توضیح عقاید خود ادامه دهید تا به پاسخ طولانی تری منجر شود.
تکنیک سوم: Give Examples
مثال زدن برای گسترش پاسختان یک امر واضح به نظر می رسد اما بسیاری از داوطلبان اینکار را انجام نمی دهند. اکثر زبان آموزان بیان می کنند که هیچ مثالی درباره موضوع به ذهنشان نمی رسد. اگر هیچ مثال واقعی نمی دانید، یک مثال در ذهنتان بسازید. برای ساختن مثال خیالی نه تنها نمره ای از دست نمی دهید بلکه مثالی که می زنید منجر به کسب نمره برای پاسخ جامع تان می شود.
راه حل دیگر این است که یک مثال از مقالات روزنامه ها، اخبار یا مطالعات اخیرتان که به یاد می آورید، ذکر کنید.
Examiner: Have the modes of transport people use in your country changed much over the last few decades?
Student: Absolutely, they have changed a lot. In the past most people used bicycles, but now they predominantly use motorbikes. For example, a recent survey found that 72% of people in Ho Chi. Minh City now own a motorbike.
تکنیک چهارم: Make Concessions
با پذیرفتن اینکه نظرات شما محدودیت هایی دارد یا ممکن است طرف دیگری نیز در بحث باشد، قادر خواهید بود امتیازتان را افزایش دهید. با استفاده از کلماتی مانند؛ با این حال (however) – از طرف دیگر (on the other hand) و علی رغم این (despite) می توانید اینکار را انجام دهید. در واقع با نشان دادن آگاهی از نظرات دیگران، نظر خود را تقویت می کنید.
Examiner: To what extent do you think advertising affects people’s shopping habits?
Student: Personally, I don’t think that it affects the way people shop at all. When people need something they make up their own mind rather than thinking about adverts. However, it must have some influence, if companies pay lots of money for ads.
و در قدم بعدی
باید تمرین کنید!! خواندن این راهنما به تنهایی به شما کمکی نمی کند مگر اینکه ایده ها را عملی کنید. سعی کنید تا آنجا که ممکن است به صورت عادی به سوالات پاسخ دهید و در صورت لزوم برای طولانی تر کردن صحبتتان از تکنیک های بالا استفاده کنید.
هیچ فرمول جادویی وجود ندارد، بنابراین چند نمونه سوال پیدا کنید و تمرین کنید (برای مشاهده تاپیک های رایج آزمون اسپیکینگ کلیک کنید). فراموش نکنید که پاسخ هایتان را ضبط کرده و سپس با گوش دادن به جوابهایتان، اشتباهات خود را برطرف کنید.
ویدیوی زیر یک نمونه از نحوه پاسخگویی به پارت سوم آزمون اسپیکینگ است که توسط کانال یوتیوب IELTS.org آماده شده است.
IELTS Speaking test sample – Part 3 (Hendrik, Band 7)
پست قبلی را مشاهده کنید.
جهت آشنایی کامل شما با اسپیکینگ آیلتس، آموزش این مهارت را در قالب چندین پست آموزشی برای مخاطبان آیلتس تدارک دیده ایم که این مطلب از جمله آنهاست. در پست قبلی نحوه پاسخگویی به پارت دوم آزمون اسپیکینگ را مفصلا آموزش دادیم که توصیه می شود حتما مطالعه کنید.
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 4
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟
دیدگاهتان را بنویسید
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 4
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟