جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

پرسش و پاسخ آیلتس

هرآنچه که باید درباره آزمون آیلتس بدانید!

3.9
(12)

داوطلبان میتوانند پاسخ سوالاتشان درباره آزمون آیلتس را اینجا پیدا کنند!

آزمون آیلتس از جمله آزمون های بین المللی زبان انگلیسی است که در سنترهای آیلتس سراسر دنیا برگزار می‌شود. به دلیل اهمیت این آزمون در دنیا ممکن است سوالات مختلفی در ذهن داوطلبان آیلتس مطرح شود؛ ازین رو تمام سوالات را یکجا گرد آوردی کرده تا متقاضیان به صورت یکپارچه و موثق به پاسخ سوالاتشان دست پیدا کنند.

آزمون آیلتس چیست؟

آزمون آیلتس (IELTS) برگرفته از واژگان (International English Language Testing System) به معنای نظام بین‌المللی ارزش‌یابی زبان انگلیسی است. این آزمون یکی از معتبرترین آزمون‌ های زبان انگلیسی حال حاضر در سراسر دنیاست. آیلتس یک آزمونی بریتانیایی بوده و از این نظر هم ردیف با تافل که آزمون آمریکاییست، قرار می‌گیرد.

امتحان آیلتس معیاریست جهت سنجش دانش زبان انگلیسی اشخاصی که می‌خواهند در کشورهای انگلیسی زبان درس بخوانند، کار کنند و یا به آن کشورها مهاجرت کنند. آزمون آیلتس با همکاری مشترک دانشگاه کمبریج ، کنسولگری انگلستان و سازمان IDP استرالیا برگزار میشود. این امتحان از بالاترین و معتبرترین استانداردهای بین‌المللی جهت سنجش سطح زبان انگلیسی داوطلبان پیروی می‌کند و چهار مهارت Writing و Reading و Listening و Speaking داوطلب را مورد ارزیابی قرار میدهد.

آزمون آیلتس چند نوع است؟

آزمون آیلتس در دو نوع آکادمیک (Academic) و جنرال (General Training) برگزار می‌شود. آزمون آکادمیک مخصوص کسانیست که می‌خواهند در یک دانشگاه انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند اما آزمون جنرال برای افرادیست که می‌خواهند به یک کشور انگلیسی زبان مانند کانادا، استرالیا و یا نیوزلند مهاجرت کنند.

در‌ این آزمون، مهارت های Writing ، Reading ، Listening و Speaking در چهار قسمت جداگانه سنجیده می‌شوند. بخش های Listening و Speaking برای داوطلبان Academic و General Training به روشی مشابه مورد ارزیابی قرار می‌گیرد اما برای مهارت های Reading و Writing سوالات متفاوت خواهند بود. مسئولیت انتخاب نوع آزمون بر عهده داوطلب است و هنگام ثبت نام باید نوع امتحان (آیلتس آکادمیک یا جنرال) را در فرم ثبت نام قید کند.

چندبار امکان شرکت در آزمون IELTS وجود دارد؟

هیچ محدودیتی برای شرکت در آزمون آیلتس وجود ندارد و در صورتی که شرکت کننده موفق به کسب نمره مورد نظرش نشده باشد، می تواند بلافاصله برای آزمون بعدی ثبت نام کند. اما توجه به این نکته حائز اهمیت است که بالا بردن نمره در آزمون های بعدی نیاز به یادگیری تکنیک های جدید همراه با تلاشی بیشتر است. از این رو پیشنهاد میشود یک بازه ۶ ماهه جهت ارتقا نمره در نظر گرفته شود.

آیا ناتوانان جسمی هم می توانند در آزمون شرکت کنند؟

آزمون آیلتس یک سیستم یکپارچه بوده و تمامی شرکت کنندگان با هرگونه مشکل معلولیتی نیز میتوانند از این سیستم استفاده کنند. شرکت کنندگانی که نیاز به تغییر در آزمون (Modified Version) دارند باید قبل از برگزاری آزمون، مرکز برگزاری آزمون را در جریان شرابط خود قرار دهند. برای مثال برگزاری آزمون به صورت خط بریل، از ۳ ماه قبل از آزمون باید به مرکز مورد نظر اطلاع داده شود. در صورتی که شرکت کننده به هر علتی (مشکلات شنوایی یا بینایی) نیاز به زمان بیشتری برای آزمون دارد، می بایست ۶ هفته زودتر به مرکز آزمون خود اطلاع دهد.

زمان بندی و نحوه برگزاری آزمون چگونه است؟

آزمون آیلتس از ۴ بخش شنیدن (Listening)، خواندن (Reading)، نوشتن (Writing) و مکالمه (Speaking) تشکیل شده‌ است. در هنگام برگزاری قسمت های مختلف آزمون وقت استراحتی به شرکت کنندگان داده نخواهد شد.

در روز آزمون ابتدا به سوالات Listening و بعد سوالات Reading و سپس به سوالات Writing پاسخ خواهید داد. در بخش Writing و Reading این امکان وجود دارد که از قسمت های مختلف سوالات شروع به پاسخگویی کنید. تاریخ و ساعت برگزاری آزمون Speaking دوازده روز قبل از امتحان به شرکت کنندگان اعلام می‌شود. تمامی مراحل کتبی امتحان باید با مداد نوشته شود و داوطلبان اجازه استفاده از خودنویس، خودکار یا اتود را در هیچ مرحله‌ ای از امتحان کتبی ندارند.

زمان بندی بخش های مختلف آزمون به قرار زیر است:

Listening: 40 min
General Training Reading: 60 min
Academic Reading: 60 min
General Training Writing: 60 min
Academic Writing: 60 min
Speaking: 11 – 14 min

سنترهای مجاز به برگزاری آزمون در ایران کدامند؟

سنترهای مجاز به برگزاری آزمون در سایت سازمان سنجش مشخص شده است. دقت کنید قبلا از ثبت نام به سایت سازمان سنجش مراجعه کرده و نام سنتر را در سایت سازمان سنجش بررسی کنید. همچنین در پستی جامع مقایسه‌ای بین سنترهای برگزار کننده آزمون در ایران انجام دادیم که توصیه می‌شود مطالعه کنید.

هزینه آزمون آیلتس چقدر است؟

از آنجا که آیلتس یک آزمون بین المللی است، هزینه آن در تمام سنترهای برگزار کننده آزمون در ایران یکسان است. آدرس وب‌سایت سنترهای مجاز به برگزاری آزمون در سایت سازمان سنجش در دسترس است. شما می‌توانید با مراجعه به وب‌سایت‌های سنترهای آیلتس، هزینه آزمون را بررسی و نسبت به ثبت نام اقدام کنید.

کاربرد مدرک آیلتس چیست؟

بسیاری از دانشگاه ها در کشورهایی همچون کانادا، انگلستان، استرالیا، نیوزلند و آمریکا امتحان آیلتس را به رسمیت شناخته و جهت اخذ پذیرش از دانشگاه باید مدرک آیلتس با نمره مورد نظر دانشگاه را کسب کرده باشید. از طرف دیگر برای مهاجرت به کشورهای کانادا، استرالیا و نیوزلند، داشتن مدرک IELTS الزامی است. این امتحان در بیش از ۲۷۰ مرکز امتحانی واقع در ۱۱۰ کشور مختلف دنیا برگزار می‌گردد.

مدرک آیلتس تا چه زمانی اعتبار دارد؟

اکثر دانشگاه ها کارنامه آیلتس را که بیش از دو سال از تاریخ آن گذشته باشد، نخواهند پذیرفت.

بخش لیسنینگ آزمون چطور برگزار میشود؟

زمان این بخش از آزمون حدود ۴۰ دقیقه است. تعداد سوالات دفترچه‌ Listening حاوی ۴۰ سوال در ۴ بخش است. سی دی امتحان فقط یکبار پخش می‌شود و قبل از پخش سی دی داوطلب فرصت خواهد داشت تا سوالات را مرور کند.

پاسخ ها باید در دفترچه سوالات نوشته شود و پس از پایان یافتن هر قسمت، داوطلب فرصت خواهد داشت تا جواب های خود را مرور کند. با پایان سی دی، ۱۰ دقیقه فرصت داده می شود تا شرکت کنندگان جواب ها را از دفترچه سوالات به پاسخنامه منتقل کنند.

بخش ریدینگ آزمون چطور برگزار میشود؟

زمان اختصاص داده شده به بخش ریدینگ ۶۰ دقیقه خواهد بود که داوطلبان در این زمان باید به ۴۰ سوال پاسخ دهند. دفترچه متون حاوی ۲۰۰۰ تا ۲۷۰۰ کلمه به شرکت کنندگان داده می‌شود. برخلاف بخش Listening، زمان اضافی جهت انتقال جواب ها از دفترچه سوالات به پاسخنامه به داوطلبان داده نخواهد شد. برای اطلاع دقیق از نحوه برگزاری آزمون ریدینگ به لینک‌های زیر مراجعه کنید:

اطلاعات ضروری درباره آزمون Reading 

5 نکته کلیدی برای کسب نمره بالا در ریدینگ آیلتس

بخش رایتینگ آزمون چطور برگزار میشود؟

در بخش رایتینگ جنرال ۶۰ دقیقه زمان به داوطلبان داده میشود که درباره دو موضوع انشا بنویسند.

در موضوع اول (TASK 1) باید نامه‌ای به شخصی فرضی نوشته و در آن مسئله یا مشکلی را شرح دهید. نامه شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد. اگر نامه‌ کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و باید حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشای شما کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

در بخش رایتینگ آکادمیک ۶۰ دقیقه زمان به داوطلبان داده میشود که درباره دو موضوع انشا بنویسند.

در موضوع اول (TASK 1) باید در مورد جدول یا نموداری که به شما داده شده‌ است، توضیح دهید. انشای شما باید حداقل ۱۵۰ کلمه داشته باشد، اگر انشا کمتر از ۱۵۰ کلمه داشته باشد از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۲۰ دقیقه از وقت را به موضوع اول اختصاص دهید.

در موضوع دوم (TASK 2) باید نظر موافق یا مخالف خود را نسبت به یک مساله بیان کنید و حداقل ۲۵۰ کلمه در مورد آن بنویسید. اگر انشا کمتر از ۲۵۰ کلمه داشته باشد، از آن نمره کم خواهد شد. بهتر است ۴۰ دقیقه از وقت را به موضوع دوم اختصاص دهید.

مصاحبه اسپیکینگ چطور برگزار میشود؟

بخش اسپیکینگ آزمون آیلتس یا همان مصاحبه اسپیکینگ شامل ۳ بخش است.

بخش اول، پاسخ به سوالات ممتحن راجع به موضوعات عمومی مثل کار، زادگاه، محل زندگی و … که تقریبا ۵ دقیقه به طول خواهد انجامید.
بخش دوم، صحبت درباره موضوع مطرح شده در Cue Card است (صحبت در مورد موضوعی خاص مثلا یک اثر هنری، اولین باری که به زبان انگلیسی با یک خارجی حرف زدید یا یک حادثه خوشحال کننده).
بخش سوم، پاسخ به سوالات ممتحن که به نوعی به موضوع تاپیک Cue Card مرتبط است که تقریبا ۵ دقیقه طول خواهد کشید.

در مجموع مصاحبه اسپیکینگ، ۱۵ دقیقه به طول خواهد انجامید که انسجام مطالب و تسلط ، دامنه لغات ، تنوع ساختار گرامر ، استفاده درست تلفظ و روان صحبت کردن از جمله مواردی هستند که داوطلب براساس این موارد سنجیده خواهد شد.

نتیجه آزمون آیلتس چه زمانی اعلام میشود؟

معمولا ۲ هفته تا ۱ ماه پس از آزمون، داوطلب کارنامه ای با عنوان (Test Report Form) یا به اختصار TRF را دریافت میکند که نمره هر یک از مهارت ها (شنوایی، درک مطلب، نوشتاری و گفتاری) از جمله نمره نهایی آزمون در آن قابل مشاهده است.

کارنامه داوطلب تحویل پست یا به خود داوطلب داده خواهد شد. مسئولان دفتر امتحان اجازه ندارند از طریق تلفن،‌ فکس یا پست الکترونیک نتایج را به اطلاع داوطلبان برسانند. امکان ارسال ۵ کارنامه برای دانشگاه ها و موسسات مورد درخواست داوطلب بصورت رایگان توسط دفاتر برگزار کننده آزمون وجود خواهد داشت، به شرطی که از تاریخ امتحان یک ماه نگذشته باشد. اگر بیشتر از یک ماه از تاریخ امتحانتان سپری شده باشد و یا بیشتر از ۵ کارنامه بخواهید برایتان ارسال گردد، می بایست به ازای هر کارنامه مبلغی را به مرکز برگزاری آزمون پرداخت کنید.

نمره های آیلتس به چه معنی هستند؟

نمره بندی آزمون آیلتس از ۰ تا ۹ بوده که هر نمره یک سطح (یا بند اسکور Band Score) محسوب می ‌شود. نمره قبولی برای آزمون آیلتس معنا ندارد اما به طور معمول نمره ۵ آیلتس نشان دهنده سطح متوسط و نمره ۶ به بالا سطح خوب محسوب میشود. جهت دریافت پذیرش از دانشگاه هایی مانند کمبریج، آکسفورد و هاروارد، حداقل نمره آیلتس مورد نیاز ۷ می باشد.

آیا میتوان به نمره آیلتس کسب شده اعتراض کرد؟

در صورتی که نسبت به نمره آیلتس کسب شده رضایت ندارید، می توانید درخواست تجدید نظر نمره (Enquiry on Results) را در مرکز آزمون تان ثبت کنید. باید درخواست خود را نهایتا تا ۶ هفته از برگزاری آزمون ارائه دهید، زیرا بعد از آن مورد قبول واقع نخواهد شد. شما باید مهارت (هایی) را که میخواهید نسبت به تجدید نظر آنها اقدام کنید، مشخص کرده و به این نکته نیز توجه داشته باشید که تجدید نظر نمره همراه با هزینه خواهد بود که در صورت افزایش نمره به داوطلب عودت داده می شود. مدت زمان تجدد نظر بین ۶ تا ۸ هفته است.

به این صفحه چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیازات 3.9 / 5. تعداد رای دهندگان: 12

تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.

خوشحالیم که این صفحه را مفید دانستید...

در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟