7 مرحله آمادهسازی برای مصاحبه اسپیکینگ آیلتس
در پست قبل، شما را با نحوه برگزاری آزمون اسپیکینگ آیلتس و انتظارات اگزمینر آشنا کردیم، امروز قصد داریم کاملا عملی و واقع بینانه مراحل آماده سازی برای آزمون اسپیکینگ را به صورت گام به گام برایتان شرح دهیم. دانستن 7 مرحله آمادهسازی برای مصاحبه اسپیکینگ چه برای کسانی که به صورت خودآموز با کمک دوره های رایگان وب سایت در حال یادگیری هستند و چه کسانی که در کلاس شرکت می کنند، لازم و ضروری است.
سطح خود را بدانید
ابتدا باید سطح تان را در اسپیکینگ سنجیده تا بدانید در کدام سطح آیلتس (band score) جای می گیرید، سپس خواهید دانست که چقدر نیاز به بهبود دارید. بهترین راه برای این کار این است که یک معلم با تجربه IELTS را پیدا کنید و از او بخواهید تا سطح شما را در اسپیکینگ بسنجند.
جدول زمانی تنظیم کنید
اکنون که می دانید در چه گروه نمره ای هستید باید هدف خود را تنظیم کرده و یک جدول زمانی ایجاد کنید. بسیار مهم است که در این مرحله واقع بین باشید. قبلا در پستی جداگانه به شما یادآور شدیم که چطور به تنهایی شاخ غول آیلتس را بشکنید!
معمولا بین 200 تا 300 ساعت مطالعه نیاز است تا به میزان نیم نمره (نصف باند) پیشرفت کنید. بنابراین اگر شما 20 ساعت در هفته مطالعه می کنید تقریبا بین 3 الی 5 ماه برای بهبود نمره خود زمان نیاز دارید (یعنی اگر در حال حاضر سطح 6 هستید و میخواهید به نمره 6.5 برسید). لازم به ذکر است این ارقام بسیار عمومی هستند و قطعا این اعداد برای هر فرد متفاوت است. بعضی از زبان آموزان می توانند سریعتر رشد کنند و برای برخی دیگر شاید بیشتر نیز طول بکشد.
قانون 200-300 ساعت برای کسانیست که تلاش می کنند هر 4 مهارت را همزمان بهبود بخشند، بنابراین اگر فقط سعی در بهبود اسپیکینگ خود دارید، ممکن است بتوانید آن را در یک دوره کوتاه تر انجام دهید.
طراحی برنامه درسی
اکنون که می دانید چقدر زمان نیاز است تا نمره مورد نظرتان را بدست آورید، باید یک برنامه درسی برای خودتان طراحی کرده و به آن بچسبید. افرادی که تصمیم داشته باشند به خانواده زبان آموزان مدرسان آیلتس بپیوندند، تمامی این مراحل با همراهی تیم اساتید برایشان انجام می شود. اما نکته حیاتی که باید از آن آگاه باشید این است که اگر واقعا می خواهید نمره شما بهبود پیدا کند باید در خانه نیز تمرین کنید.
در زیر یک نمونه ساده از برنامه درسی برایتان ذکر شده است:
روز های هفته |
برنامه درسی |
شنبه | صبح – گوش دادن به اخبار زبان انگلیسی (30 دقیقه) شب – تمرین صحبت با دوستان به صورت آنلاین (30 دقیقه) |
یکشنبه | صبح – مطالعه وبلاگ انگلیسی مورد علاقه تان (30 دقیقه) بعد از ظهر – ملاقات با دوستان و صحبت به زبان انگلیسی (30 دقیقه) |
دوشنبه | صبح – تمرین تلفظ در خانه (30 دقیقه) شب – چت با دوستان در اسکایپ به زبان انگلیسی (30 دقیقه) |
سه شنبه | صبح – سایت های خبری انگلیسی زبان را بخوانید (30 دقیقه) شب – تمرین برای 2 دقیقه در مورد یک موضوع صحبت کنید (30 دقیقه) |
چهارشنبه | صبح – تماشای یک فیلم انگلیسی (30 دقیقه) شب – ضبط صحبت کردن خودتان و گوش دادن به آن (30 دقیقه) |
بدیهی است که شما دقیقا همان برنامه درسی را دنبال نخواهید کرد اما اینکار به شما کمک میکند تا کم کم مطالعه آیلتس را در برنامه روتین زندگی خود وارد کرده و با اینکار انگلیسی تان را بهبود ببخشید.
از اشتباهات خود یاد بگیرید
شما باید ضعف ها یا اشتباهاتی که معمولا مرتکب می شوید را یافته و سپس در جهت برطرف سازی آنها تلاش کنید. بعضی افراد اعتماد به نفس بالایی دارند و بسیار روان صحبت میکنند اما مرتکب اشتباهات گرامری در بیان جملاتشان می شوند. برخی دیگر نیز تمامی نکات لازم در دستور زبان را رعایت می کنند اما با سرعت غیر طبیعی و کند صحبت می کنند و برخی نیز در تلفظ دچار مشکل هستند. ازین رو شما باید اشتباهات خودتان را یافته و بر روی آنها تمرکز کنید.
بهترین راه حل برای درس گرفتن از اشتباهات این است که صدای خودتان را ضبط کنید، این به شما کمک می کند نقاط ضعف خود را یافته و آنها را برطرف کنید.
آمادگی در اسپیکینگ با کمک Listening و Reading
برای موفقیت در اسکیل اسپیکینگ نیاز دارید که سطح کلی زبان انگلیسی خود را بهبود ببخشید. همانطور که در بالا نیز اشاره شد، مهارت شما در اسپیکینگ با استفاده از گرامر و دایره واژگانتان مشخص خواهد شد. ازین رو گوش دادن و خواندن متون انگلیسی به بهبود نمره شما در این اسکیل کمک می کند.
برای بهبود در Listening می توانید پادکست گوش کنید. پادکست ها مانند نمایش های رادیویی هستند اما شما می توانید آنها را دانلود کرده و هر زمان که دوست دارید گوش دهید. سعی کنید پادکست یکی از موضوعات مورد علاقه تان را در گوگل جستجو کنید و نه پادکست های مربوط به یادگیری زبان انگلیسی یا آیلتس.
برای بهبود در Reading باید وبلاگی را که به موضوع آن علاقه دارید یافته و مطالب آن را دنبال کنید.
تمرین صحبت کردن در شرایط واقعی زندگی
آزمون اسپیکینگ بیانگر چگونگی صحبت کردن شما با فرد دیگری در یک وضعیت واقعی است. بنابراین تنها نباید سوالات گذشته را تمرین کنید زیرا هزاران پرسش وجود دارد و بسیار بعید است که یکی از آنها در آزمونتان خواسته شود.
بهترین راه حل پیدا کردن یک همراه است که بتوانید با او در مورد چیزهای مورد علاقه تان تمرین صحبت کردن انجام دهید. این باعث می شود که خیلی راحت تر باشید و کمتر احساس خستگی کنید.
پاسخهایتان را گسترش دهید
یکی از دلایلی که زبان آموزان در اسپیکینگ نمره کمی می گیرند، دادن پاسخ های بسیار کوتاه به سوالات است. تمرین باعث میشود عادت کنید تا پاسخ های بهتری به سوالات بدهید. در زیر با مثال به شما نشان می دهیم منظور از گسترش پاسخ هایتان با استفاده از فرمول (A-E-E (Answer-Explain-Example چیست. مثلا اگر سوال زیر از شما پرسیده شود:
Q: Who is the kindest person you know?
Answer 1 – The kindest person I know is my Mum.
Answer 2– The kindest person I know is my Mum because she gave us everything she could when we were growing up and made lots of sacrifices. For example, she would always buy us clothes and books instead of buying anything for herself.
پاسخ اول ممکن است درست باشد اما چون کوتاه است باعث میشود اگزمینر نتواند توانایی شما را به درستی قضاوت کند. اما با استفاده از فرمول A-E-E که در پاسخ دوم از آن استفاده شده است شما به اگزمینر نشان می دهید که سوال او را کاملا پاسخ داده اید.
این پست ادامه دارد …
جهت آشنایی کامل شما با اسپیکینگ آیلتس، آموزش این مهارت را در قالب چندین پست آموزشی برایتان تدارک دیده ایم که این مطلب از جمله آنهاست. در این پست با 7 مرحله آمادهسازی برای مصاحبه اسپیکینگ آیلتس آشنا شدید، در پست بعدی شما را با نحوه پاسخگویی به پارت دوم آزمون اسپیکینگ آشنا می کنیم.
در بالا برایتان 7 مرحله آمادهسازی برای مصاحبه اسپیکینگ را همراه با مثال های عملی ذکر کردیم. لطفا تجربیات خود را در مورد این مراحل با ما در میان بگذارید. و در آخر اگر فکر می کنید گرفتن نمره 9 در اسپیکینگ غیر ممکن است ویدیو زیر را در یوتیوب مشاهده کنید.
IELTS Speaking American English Band 9
You knew 7 Step to Prepare for IELTS Speaking Test. We hope you have found these tips useful. Don’t Forget to Share!
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 4.4 / 5. تعداد رای دهندگان: 7
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟
دیدگاهتان را بنویسید
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 4.4 / 5. تعداد رای دهندگان: 7
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟