صحبت کردن در مورد ضعف ها در مصاحبه شغلی و تحصیلی یا ذکر این ضعف ها در بیانیه هدف دغدغه خیلی هاست. از این رو امروز بر آن شدیم ۶ نکته مهم برای ارزیابی و بیان نقاط ضعف را به صورت خلاصه برایتان ذکر کنیم. اگر میخواهید ضعف هایتان را در بیانیه هدف یا انگیزه نامه خود بنویسید حتما ۱۰ نکته برای نگارش بهترین انگیزه نامه را نیز مطالعه کنید.
6 نکته مهم برای ارزیابی و بیان نقاط ضعف در مصاحبه شغلی و تحصیلی
صادق باشید
اگر شما کار قبلی تان را از دست داده و یا مشکلات کاری و تحصیلی داشته اید، آنها را پنهان نکنید. درس هایی که از تجربیات منفی در گذشته آموخته و یا راه حل هایی که برای برطرف کردن آنها داشته اید را بیان کرده و در موردش بحث کنید. حتما هنگام مصاحبه یا در بیانیه هدف در مورد چگونگی بهبود مهارت هایتان و نحوه مدیریت زمان خود بنویسید.
حرفه ای فکر کنید
وقتی صحبت از ارزیابی و بیان نقاط ضعف به میان می آید منظور ضعف های حرفه ای شماست و بحث بر سر اعتیاد شما به شکلات یا بازی های رایانه ای نیست. مهم نیست که چقدر توانسته اید ضعف های حرفه ای که مربوط به کار یا تحصیلتان است را برطرف کنید، همین که بتوانید در مورد این ضعف ها، هوشمندانه و آگاهانه سخن بگویید از اهمیت بالایی برخوردار است.
روی ضعف هایتان تمرکز کنید
در واقع وقتی صحبت از ضعف می شود همه سعی میکنند حق به جانب باشند. فراموش نکنید مخاطب شما علاقه ای به شنیدن اینکه مدیر قبلی تان، فرد پلیدی است یا اینکه استاد دانشگاهتان چطور باعث اخلال در تحصیل شما شده است را ندارد، چون این سوال در مورد شما و ضعف هایتان است نه درباره ضعف های دیگران. توجه کنید که به سرزنش دیگران نپردازید و در پاسخ چنین سوالی به جای بیان ضعف های دیگری با آگاهی از ضعف های خودتان صحبت کنید و مسئولیت را بپذیرید و نشان دهید که چگونه رشد و تغییر کرده اید.
در مورد مسایل فعالانه فکر کنید
اگر شما میخواهید در کلاس، کارگاه یا ردیف شغلی خاصی حضور داشته باشید که ظرفیت آن محدود است و شما به دلیل ضعف هایتان در لیست اولویت نیستید، به هیچ وجه قبل از مصاحبه نتیجه گیری نکنید.
شما با آگاهی از این ضعف ها میتوانید قبل از مصاحبه و در جمع دوستان یا خانواده در موردشان صحبت کرده تا به حرف هایی که می خواهید بزنید تسلط پیدا کنید. اینکار کمک میکند در روز مصاحبه بتوانید مخاطب موردنظرتان را قانع کنید که آمادگی حضور در عنوان شغلی یا کلاس مورد نظر را دارید.
اجتناب از بیان کلیشه ها
مطمئن شوید جملات یا توصیه هایی که روز قبل از مصاحبه میخوانید، باعث نشود حرف های کلیشه ای بزنید. استفاده از جملات کلیشه ای مثبت جهت توصیف ضعف هایتان، کار اشتباهی است. ذکر جملاتی از این قبیل که من معمولا سخت درس میخوانم یا لطف بیش از حد من به همکارانم در محیط کاری از جمله ضعف هایم است. جملات کلیشه ای در ظاهر مثبتی هستند که معمولا در صورت هوشمند بودن مخاطب تشخیص داده شده و کاملا منفی و به ضرر خودتان تعبیر می شوند.
پیشنهادهای خود را آماده کنید
حتما قبل از مصاحبه به سوالات و پاسخ هایی که میخواهید بدهید فکر کنید. اگر در مصاحبه پرسیده شد چطور می خواهید ضعف هایتان را برطرف کنید؛ باید پاسخی هوشمندانه داشته باشید.
برای اطلاع از شرایط فعلی تان می توانید در تست آنلاین رغبت سنج تحصیلی – شغلی استرانگ شرکت کنید تا بتوانید بهتر بر روی نقاط ضعف و قوتتان تمرکز کنید.
اگر مصاحبه شغلی یا تحصیلی که پیش رو دارید به زبان انگلیسی است می توانید با چند جلسه کلاس خصوصی با برترین اساتید تیم آموزشی ، علاوه بر افزایش اعتماد به نفس ، سطح دانش زبان انگلیسی خود را نیز ارتقا دهید.
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟
دیدگاهتان را بنویسید
به این صفحه چه امتیازی می دهید؟
برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!
میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 2
تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.
متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!
نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.
به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟