جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

دوره های در حال برگزاری

دوره رایگانی برای کسانی که به دنبال کسب نمره بالای هفت در آزمون آیلتس هستند، راه اندازی کرده‌ ایم. با کلیک روی لینک، دروس اضافه شده به این دوره را مطالعه کنید.

قسمت دوم آموزش رایگان رایتینگ آکادمیک آیلتس

تمرکز بر رایتینگ تسک 1 آکادمیک ( T1 AC ) :

چگونه رایتینگ تسک یک آکادمیک را تفسیر کنیم؟

در قسمت دوم آموزش رایگان رایتینگ خواهید آموخت چطور ساختارهای معمول در تسک یک را بشناسید و آنها را تفسیر کنید. برای شروع نمونه گراف زیر را بررسی کرده و مولفه های آن را تجزیه و تحلیل خواهیم کرد.

گراف تسک 1 آیلتس

(1) سطر نخست همواره ما را از محتوای گراف آگاه میسازد.
(2) این بخش توصیفی کلی از گراف را به ما نشان میدهد. این دستورالعمل ها همواره یکسانند، بنابراین لازم نیست زبان آموزان وقت زیادی برای نگاه کردن به آنها صرف کنند.
(3) عنوان یا موضوع نمودار / آیتم دیداری
(4) شرح و توضیح مقوله ها یا رده های نمودار ، به عبارت دیگر موضوع سنجش و شیوه سنجش
(5) داده ها / اطلاعات ( در این رایتینگ ، یک نمودار خطی )

بایدها و نبایدها و چگونگی کمک به زبان آموزان

چه سر کلاس و چه در هنگام آزمون آیلتس، شاید زبان آموزان بخواهند به محض دیدن این گراف دست به نوشتن شوند. اما قبل از شروع به نوشتن رایتینگ لازم است که آنها نمودار را تجزیه و تحلیل کرده تا بدانند قرار است چه بنویسند. برای هریک از مولفه های گراف بایدها و نبایدهایی وجود دارد که در ادامه توضیح داده می شود ( شماره های 1 تا 5 ).

1)  توصیف محتوا

باید محتوا را با دقت بخوانید و بکوشید آن را به زبان خودتان بازگو کنید، نباید از واژگان سطر نخست در پاسخ خود استفاده کنید. یادتان باشد اگر می خواهید میزان درک خود از این گراف را نشان دهید؛ نقل عین عبارتها و جمله هایی که در موضوع آمده کمکی در این راه نمی کند.

ایده هایی برای تمرین در کلاس برای مدرسین آیلتس 

زبان آموزان را وادار کنید پیش از دست به قلم شدن ، مقدمه گراف را به صورت شفاهی به زبان خود بازگو کنند. برای مثال یک گراف را به آنان نشان دهید و از آنان بخواهید بیان دیگری از گراف را با حفظ معنی آن ارایه دهند. موضوع این گراف / نمودار یا جدول چیست؟ جمله ذیل را بدون استفاده از واژگانی که در سطر اول در این گراف آمده کامل کنید. آنچه از این ( گراف / نمودار / جدول ) در می یابم اطلاعاتی است درباره …

به منظور کمک به زبان آموزان برای ارزیابی توانایی شان در بازگویی به بیان دیگر ( paraphrasing ) نمونه های مختلفی از رایتینگ تسک 1 به آنها بدهید و از زبان آموزان بخواهید یک نسخه باز گفته شخصی از توصیف موجود در گراف / نمودار / جدول را بیان کنند. زبان آموزان باید تشخیص دهند آیا نسخه های بازگویی آنها واضح و واجد تمام مؤلفه های مهم بوده یا خیر.

همچنین آنها باید بازنویسی سریع را تمرین کنند، منظور از بازنویسی ( paraphrasing ) می باشد که باید حتما سه آیتم لغت ، ترتیب اجزای جمله و گرامر را بتوانند در جمله ، همزمان تغییر دهند و در عین حال مطمئن باشند که معنی یکسان باقی می ماند (به معنی جمله لطمه ای وارد نمی شود).

2) توصیف کلی Task

در عین حال که این بخش از رایتینگ همواره یکسان است، زبان آموزان حتما باید ضروریات کلی و عمومی این قسمت را در جدول 1 آکادمیک (T1 AC tasks) درک کنند البته اگر می خواهند پاسخ های درست و حسابی به این تکلیف دهند. بد نیست کلیدواژه ها را مشخص کنیم و به چند باید و نباید درباره آنها بپردازیم (به قسمتهایی که زیر آنها خط کشیده شده دقت کنید).

Summarise the Information and by selecting and reporting the Main Features, and make comparisons where relevant.

یکی از راه های کمک به زبان آموزان برای درک لوازم و ضروریات کلی این قسمت ، آن است که از آنان بخواهیم پیش خود تصور کنند ناچار هستند تمام اطلاعاتی که به یاد می آورند را به خواننده انتقال دهند به نحوی که وی دریابد :

  • چه چیزی مهم است (Select main features)
  • از کجا می دانیم مهم است (Make comparisons where relevant)
  • چه چیزهایی اهمیت کمتری دارند و چگونه این اطلاعات از ویژگی های اصلی پشتیبانی میکنند (گزارش ها و تصاویر).

تذکر : توصیفات باند نمرات (band descriptors) نشان داد که یکی از شرایط لازم برای توفیق در انجام Task Achievement ، مشخص کردن یا به عبارت دیگر نشان دادن این است که برخی جنبه ها مهمتر از برخی دیگرند.

بایدها :

  • خلاصه کنید : زبان آموزان باید روش شناسایی اطلاعات مهم در گراف را بیاموزند.
  • ویژگی های اصلی را گزینش کنید و گزارش دهید : تشخیص دهید کدام جنبه های اطلاعات موجود در گراف بسیار مهم اند و کدام اهمیت کمتری دارند. این همچنین به این معنی است که زبان آموزان باید دریابند کدام نوع از اطلاعات را میتوان به اشکال گوناگون نمایش داد. برای نمونه گراف خطی که در ابتدای این درس آمده نمایشگر تغییرات و مقایسه ها در گذر زمان است. این رایج ترین هدف گراف های خطی است. اگر زبان آموزان با این نکته آشنا باشند، در وقت صرفه جویی خواهند کرد و احتمال این که یادآورهای T1 AC را به اشتباه تفسیر کنند کمتر خواهد بود.
  • ( در زمان و مکان مناسب ) مقایسه کنید : اگر زبان آموزان مقوله های اطلاعاتی را که در این گراف گنجانده شده تجزیه و تحلیل کنند و تشخیص دهند چه چیزی مهم است، خواهند توانست تشخیص دهند آیا امکان انجام مقایسه وجود دارد یا خیر. توجه داشته باشید که بنا بر گفته دستورالعمل ها “make comparisons where relevant، و به عبارت دیگر همه رایتینگ هایی که در تسک 1 آکادمیک می آیند در بردارنده چنین ویژگی نیستند (مثلا نمودار فرایند در فعالیتهای عملی را در نظر بگیرید).

نبایدها :

  • هر پاره اطلاعاتی را که در این گراف می یابید بدون تشخیص موارد مهم و چرایی اهمیت آنها توصیف کنید.
  • همواره توالی اطلاعات را به همان ترتیبی که در گراف ارایه شده است در نظر بگیرید. معمولا در گراف اطلاعات از ترتیب کرونولوژیک یا تصادفی پیروی میکند اما یک خلاصه یا گزارش باید براساس اهمیت یا ربط اطلاعات مندرج سازماندهی شود.

3) عنوان گراف

عنوان گراف میتواند به عنوان یک یادآور سودمند برای نویسنده به کار رود منتها اگر زبان آموزان مقدمه یا معرفی را به خوبی بازگو ( paraphrase ) کرده باشند، دیگر وارد کردن دوباره عنوان در جواب سودی برایشان نخواهد داشت.

نباید :

نباید واژه های برگرفته از عنوان را در پاسخ خود به کار ببرید. اگر نمی دانید برای تناسب با جمله شما چگونه باید آنها را تغییر دهید. برای مثال، اگر عنوان چنین چیزی است :

“Cinema Attendance in Britain in 1960 and 2010”

و شما از نحوه به کار بردن واژه ‘attendance’ مطمئن نیستید، از عنوان استفاده نکنید. این کار ممکن است به خطاهایی از قبیل جمله زیر منجر شود :

“There were more young cinema attendance in Britain in 1960 and 2010”

4) شرح راهنما و توصیف مقوله ها / چه چیزی به کدام روش اندازه گیری می شود

این اطلاعات تنها در هنگام تجزیه و تحلیل یعنی پیش از آن که زبان شما دست به قلم شود، مفید است.

بایدها :

  • با دقت آنچه را در گراف ارایه میشود، مشخص کنید. معمولا 2 یا چند نوع اطلاعات در قسمت ابتدایی رایتینگ Task 1 AC گنجانده شده اند و شما حتما باید با دقت آنها را شناسایی کنید.
  • حتما اندازه ها یا سنجه هایی را که به کار رفته اند ( مثلا درصد ، سال ، هزار ، میلیون و امثال آن ) را بشناسید.

نباید :

  • ارایه یک توصیف فنی مفصل از ساختار یادآور بصری هیچ حسنی ندارد – مثلا :

“The horizontal axis X provides information about the different age groups, while the vertical axis Y shows the percentages of …”

5) داده ها / اطلاعات

باید : ویژگی های کلیدی یعنی جنبه هایی از گراف را که از دیگر جنبه ها مهمترند، شناسایی کنید.

قسمت دوم آموزش رایگان رایتینگ به بایدها و نبایدها در تفسیر تسک 1 رایتینگ آیلتس پرداخته و در ادامه آموزش قسمت اول بود که توسط اساتید ایران آیلتس مخصوص مدرسین و زبان آموزانی طراحی شده که در اسکیل رایتینگ آزمون آیلتس ناموفق بوده اند. پیشنهاد میکنیم تمامی قسمت های آموزش رایتینگ آیلتس را از ابتدا دنبال کنید.

مدرس دوره : دکتر امیر اشراق
امیدواریم قسمت دوم آموزش رایگان رایتینگ برای کاربران آیلتسی مفید واقع شده باشد. منتظر بخش های بعدی آموزش رایتینگ باشید.

دوره های رایگان

جدیدترین دوره های رایگان آیلتس در پلتفرم جدید وب سایت در دسترس است. میتوانید آموزش رایگان رایتینگ تسک ۱ و رایتینگ تسک ۲ را در آنجا دنبال کنید.

به این صفحه چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.

خوشحالیم که این صفحه را مفید دانستید...

در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟