جستجو در سوالات؟
پیام ارسال شد. بستن

دوره های در حال برگزاری

دوره رایگانی برای کسانی که به دنبال کسب نمره بالای هفت در آزمون آیلتس هستند، راه اندازی کرده‌ ایم. با کلیک روی لینک، دروس اضافه شده به این دوره را مطالعه کنید.

قسمت اول آموزش رایگان رایتینگ آکادمیک آیلتس

استفاده از Band Descriptors در آزمون آیلتس

در قسمت اول آموزش رایگان رایتینگ خواهید آموخت چطور با استفاده از از Band Descriptors در آزمون آیلتس بهترین نتیجه را در اسکیل رایتینگ بگیرید.

شرح دسته های عمومی آیلتس چه چیزهایی هستند؟

معیارهای ارزیابی آیلتس (Band Descriptors) در نسخه آنلاین در دسترس عموم قرار دارند. این بخش شامل اطلاعات مرتبط و مفید برای مدرسان دوره آیلتس و زبان آموزان می باشد.

چارت معیارهای ارزیابی آیلتس

دانش آموزان چه چیزهایی را باید فرا بگیرند؟

  1. آنها می بایست به بخش های مختلف زبان انگلیسی که برای برقراری ارتباط موثر، مفید هستند، توجه کنند. ممکن است دانش آموز در یادگیری قبلی که منجر به عدم گرفتن نمره لازم در اسکیل رایتینگ شده ، بیشتر روی یکی از بخش های زبان انگلیسی تاکید کرده باشند ( مثلا دستور زبان ) و از تاثیر دیگر بخش ها آگاه نباشد ( برای مثال Coherence and Cohesion ). شرح دسته ها به آنان نشان می دهد که هر چهار حوزه مورد ارزیابی در آیلتس به یک اندازه اهمیت دارند. (TR-CC-Lx-GRA)
  2. دانش آموز بدون در نظر گرفتن این که تاکنون در آزمون آیلتس شرکت کرده یا نه، می تواند روی حوزه های خاص ارزیابی شده در آزمون و نحوه استفاده از زمان در کلاس و خانه تمرکز بهتری داشته باشد. به جای اینکه صرفا به طور کلی نوشتن را تمرین کنیم، می توانیم آنها را به تمرکز بیشتر روی تمرین در حوزه های مختلف وادار کنیم. (توضیح بیشتر در ادامه متن)
  3. دانش آموزان پیشرفته تر می توانند با این معیار ، نوشتن خود را ارزیابی کرده و یا در مطالعه های گروهی به همراه دوستان و همکلاسی هایشان از آن استفاده کنند.
  4. زبان آموزان که با این شرح دسته ها آشنا می شوند می توانند در هنگام انجام آزمون واقعی از اشتباهات مهم خودداری کنند.

دانش آموزان باید چه چیزهایی بدانند؟

اطلاعات کلی که می توانید از این چارت بیاموزید عبارتند از :

  1. شرح دسته های 9 گروهی عملکرد زبان را در چهار بخش (حوزه های زبان) از گروه اول تا گروه نهم (کاربر متخصص) شرح می دهد.
  2. شرح دسته ها از جملاتی تشکیل شده که هردو ویژگی های مثبت و منفی را توصیف می کنند.
  3. با رفتن به دسته بالاتر در شرح گروهی ، توصیفات کمتر منفی و بیشتر مثبت می شوند.
  4. هر چهار معیار از زیر مجموعه هایی تشکیل شده که در مربع های کنار نشانگرها شرح داده می شود.

در اینجا به چند نکته اشاره می کنیم که زبان آموزان حتما باید به آن توجه داشته باشند:

  • اصطلاحات را بیاموزید : شرح دسته ها عمدتا برای کسانی نوشته می شود که با زبان به شکلی حرفه ای کار می کنند اما این به معنا آن نیست که اغلب دانش آموزان نمی توانند این متن را درک کنند. با این وجود برخی اصطلاحات وجود دارد که باید با آنها آشنا شوید. برای مثال لازم است بیاموزند که ابزارهای انسجام کدامند یا معنای مرور کلی چیست. زبان آموزان مجبور نیستند زبانشناس یا متخصص شوند اما اگر بخواهند از این شرح دسته ها استفاده کنند، نیاز خواهند داشت که اندک دانشی درباره اصطلاحات به کار رفته در این متن داشته باشند.
  • همه چیز اهمیت دارد : به بیان دیگر نباید حس کنید که بعضی بخش ها در شرح دسته ها مهم تر از بخش های دیگر هستند. برای مثال در GRA می بینیم که شرحی که داده شده به طیف و درستی گرامر اشاره دارد، در اینجا نمی توانیم بگوییم که یکی مهم تر از دیگری است. هر دو حوزه در کل رایتینگ باید در سطح مشخصی باشند و به یک اندازه اهمیت خواهند داشت. نکته بسیار مهمی که باید به آن توجه داشته باشید، این است که اگر یکی از این جنبه ها قوی است ( برای مثال دانش آموز سعی دارد از طیف گسترده ای از ساختارهای دستوری استفاده کند) اما دیگری خیلی ضعیف است ( برای مثال تقریبا نوشته آنها عاری از درستی است) ما نمی توانیم بگوییم که حوزه قویتر حوزه ضعیف تر را پوشش می دهد.
  • آنچه ذکر نمی شود نیز می تواند مهم باشد : توجه داشته باشید که دسته های بالاتر معمولا متن کمتری دارد. یعنی در مقایسه با دسته های میانی ( 4 تا 6) جزییات کمتری دارد. علت این است که ویژگی های مثبت دسته های پایین تر باید در دسته های بالاتر باشد ( بنابراین ذکر آنان لزومی ندارد) و با بالاتر رفتن در دسته ها ، ویژگی های منفی کمتر و کمتر مشاهده می شوند. (متن زیر را مطالعه کنید).

چگونه می توانیم از Band Descriptors در آموزش استفاده کنیم؟ ( مخصوص مدرسین آزمون آیلتس )

به دانش آموزان خود کمک کنید تا ملزومات دسته های خاص را بشناسند و به آنها کمک کنید تا نحوه برگرداندن این ملزومات به انگلیسی را به صورت کاملا کاربردی درک کنند. برای مثال تصور کنید دانش آموزان شما می خواهند در  آزمون آیلتس در اسکیل رایتینگ به نمره 7 آیلتس برسند. شرحی که از نمره 6 و نمره 7 در Descriptors قسمت رایتینگ وجود دارد را کاملا برای شاگردان خود تشریح کرده و آنها را کاملا با هم مقایسه کنید. برای منظور در مثال زیر به آخرین نکته نشانگر نگاهی خواهیم داشت :

Task Achievement : Task 1

Band score 7

  • Covers the requirements of the tasks
  • Presents a clear overview of mail trends, differences or stages
  • Presents a clear purpose, with the tone consistent and appropriate
  • Clearly presents and highlights key features/bullet points but could be more fully extended.

Band score 6

  • Addresses the requirements of the task
  • Presents an overview with information appropriately selected
  • Presents a purpose that is generally clear, there maybe inconsistencies in tone
  • Presents and adequately highlights features/bullet points but details may be irrelevant, inappropriate or inaccurate.
به آخرین قسمتی که در توضیح نمره 6 و 7 در قسمت Task Achievement توصیف شده دقت کنید. در توصیف نمره 6 در قسمت Task Achievement شاهد وجود اطلاعات نامرتبط در جزییات یا به نوعی عدم درستی اطلاعات داده شده هستیم. این مورد در آخرین توضیحی که برای نمره 7 داده شده دیده نمی شود. به عبارت دیگر نمره 7 این ویژگی منفی را ندارد و به این نکته اشاره میکند که اطلاعات باید گستردگی بیشتری داشته باشند.

روشن کردن این مطالب برای دانش آموزان به آنان کمک خواهد کرد تا درک کنند که اگر بخواهند به نمره 7 یا بالاتر برسند، درج اطلاعات مرتبط در Task Achievement تا چه اندازه اهمیت دارد.

اگر زبان آموزان برای رسیدن به یک نمره خاص تلاش می کنند، شما می توانید ملزومات آن دسته را برایشان شرح دهید و از موضوعات تمرینی رسمی و نمونه ها استفاده کنید تا ویژگی های لازم را به آنان نشان دهید. از دانش آموزان بخواهید با تمرکز روی قسمت های خاص زبان نمونه هایی از نوشتار خوب یا نه چندان خوب را مطالعه کنند. 

برای مثال هنگامی که روی پاراگراف بندی با دانش آموزان کار می کنید به آنها سه نمونه سمپل رایتینگ بدهید و از آنها بخواهید تا بر اساس چارت تعیین کنند که این نوشته ها در کدام دسته جای می گیرند. این شکل از تمرین می تواند به شما کمک کند تا اهمیت همه جنبه های زبان را برجسته کنید و به دانش آموزان نیز کمک می کند تا از اشتباهات پر هزینه بپرهیزند. قسمت اول آموزش رایگان رایتینگ مقدمه ای بر شروع آموزش رایتینگ بود که اگر با توجه به مطالب ذکر شده ، پلن آموزشی نوشته شود، درصد موفقیت زبان آموز چند برابر خواهد بود.

مدرس دوره : دکتر امیر اشراق
امیدواریم قسمت اول آموزش رایگان رایتینگ برای کاربران آیلتسی مفید واقع شده باشد. منتظر بخش های بعدی آموزش رایتینگ باشید.

دوره های رایگان

جدیدترین دوره های رایگان آیلتس در پلتفرم جدید وب سایت در دسترس است. میتوانید آموزش رایگان رایتینگ تسک ۱ و رایتینگ تسک ۲ را در آنجا دنبال کنید.

به این صفحه چه امتیازی می دهید؟

برای امتیاز دادن بر روی ستاره ها کلیک کنید!

میانگین امتیازات 5 / 5. تعداد رای دهندگان: 1

تاکنون امتیازی ثبت نشده است! اولین کسی باشید که این صفحه را ارزیابی می کند.

خوشحالیم که این صفحه را مفید دانستید...

در شبکه های اجتماعی با دوستانتان به اشتراک بگذارید.

متاسفیم که این صفحه برایتان مفید نبود!

نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید.

به نظرتان این صفحه چه کمبودی داشت که برایتان مفید نبود؟